Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΝΕΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΑΜΙΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΤΟΥ  ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ.
ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΑΕΣΤΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΕΛΥΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΡΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΩΔΟΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΑΕΣΤΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΛΑΜΠΡΗ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ

Ο Μιχάλης Παπαπέτρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο στην τάξη της Ανθούλας Παπαδοπούλου όπου τον Ιούνιο του 2002 του απενεμήθη το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Α΄Βραβείο». Συνέχισε τις πιανιστικές του Σπουδές με τις σολίστ Νέλλυ Σεμιτέκολο και Κατερίνα Κτώνα και έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια πιάνου (Duo Ganev κ.α.).


Παράλληλα με τις σπουδές του στο πιάνο, παρακολούθησε μαθήματα Ανώτερων Θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο από όπου πήρε τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί». Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Μιχάλης Παπαπέτρου άρχισε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον Μίλτο Λογιάδη (Μαέστρο της Ορχήστρας των χρωμάτων) και εν συνεχεία σπούδασε στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής του Freiburg με τους καθηγητές S.Sandmeier και U.Furrer. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου στην τάξη του B.Weil και έλαβε το δίπλωμα διεύθυνσης ορχήστρας με "Άριστα". Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ πιάνου, συναυλίες μουσικής δωματίου και έχει συνοδέψει ρεσιτάλ τραγουδιού. Συμμετείχε ως πιανίστας σε παραγωγές όπως "Μουσική για έγχορδα κρουστά και τσελέστα" του B.Bartok, "Το πουλί τις Φωτιάς" του I.Stravinsky, "Το κοντσέρτο για Βιόλα" του A.Schnittke. Έχει διευθύνει τη Συμφωνική ορχήστρα του Μονάχου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Bad-Reichenhall, την ορχήστρα εγχόρδων της Ingolstadt, την ορχήστρα εγχόρδων της Heilbronn και την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής. Έχει συνεργαστεί με την Βαυαρική Ακαδημία Θεάτρου ως πιανίστας και βοηθός μαέστρου σε διάφορες παραγωγές όπως "Traviatta" του G.Verdi, "Οι Γάμοι του Φίγκαρο" του W.A.Mozart κ.α. Προσκλήθηκε από το A.Devantgarde Festival του Μονάχου να προετοιμάσει τις όπερες των συνθετών P.Koeszeghy και S.Corbett (Kreatur 3 και Das Gesetz αντίστοιχα) σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου